Her soğuk algınlığı grip değil

Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi rof. Dr. Gaye Ulubay, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu yıl ocak ayının ilk haftasında solunum yolu şikâyetiyle başvuran hastaların yüzde 22’sinde influenza, yüzde 20’sinde ise rinovirüs ve Covid-19 tespit edilmiştir. İnfluenza, altta yatan hastalığı olan kişilerde, gebelerde, yaşlılarda ağır seyredip ölüme neden olabilir. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre aralık ayı itibarıyla influenza oranlarında artış görülmüştür” dedi.

‘AŞI ÇAĞRISI’

Türk Toraks Derneği Solunum Sistemi nfeksiyonları Çalışma Grubu başkanı rof. Dr. bru Çakır dis ise “Birbirine çok benzeyen bu dört hastalığı test yapılmadan ayırt etmek çok güçtür. Test sayısının artırılması gereksiz ilaç kullanımı ve ilaç direncini azaltabilir. Altı ayın üzerinde, özellikle risk grubunda olan kişilere grip aşısının her yıl yapılmasını önermekteyiz. Kalabalık ortamların havalandırılması, özellikle hasta kişilerin maske kullanımı, hastanelerde maske kullanımının zorunlu hale getirilmesini enfeksiyonların yayılımını azaltacaktır” diye konuştu.

Related Posts

Erkeklerde ‘sessiz hastalık’: Gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de yaklaşık 2 milyon erkek, kemikleri zayıf ve kırılgan hale getiren “sessiz hastalık” olarak bilinen osteoporozdan muzdarip.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Erken tanı skolyozun tedavi sürecini kolaylaştırıyor

Medicana International İstanbul Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Ergün, erken tanı konulan skolyoz vakalarının yüzde 90’ının cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kontrol altına alınabildiğini belirtti.

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Dondurma tüketirken sakın bu hayatı yapmayın!

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmanın yanlış tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyetisyen Edanur Usta, glikoz şurubu ve doymuş yağ içeren dondurmaların insülin direnci ve obezite riskini artırabileceğini belirterek, dondurmanın çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguladı.

Minik bir sararma, büyük bir tehlikenin habercisi olabilir!

Gözlerde ve ciltteki sararma hafife alınmamalı. Yenidoğan sarılığı fark edilmezse, bebeğin beyninde geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir. Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Öktem ebeveynlere kritik uyarılarda bulundu.