ChatGPT’nin saatlerce çalışmanıza gerek bırakmayan yeni ücretsiz aracı… Nasıl etkinleştirilir?

AI Destekli Araştırma ve Sentez Araçları

Yepyeni o4-mini modelinin hafifletilmiş versiyonuyla çalışan bu benzersiz araç, belirli bir konuda web’i tarayarak güvenilir kaynaklardan elde ettiği verileri adım adım gözler önüne seriyor. Referans linkleriyle zenginleştirilmiş, net bir rapor halinde kullanıcıya sunulan bu veriler sayesinde, kullanıcılar aradıkları bilgileri daha hızlı ve kolay bir şekilde elde edebiliyorlar.

AI teknolojisi sayesinde, bu araç web’de gezinmeye başlayarak araştırma sürecini otomatikleştiriyor. Ara sorular sormaya ve topladığı bilgileri yapılandırmaya başlayan AI, kullanıcıya bu süreç boyunca ziyaret ettiği siteleri ve düşünme aşamalarını canlı olarak takip etme imkanı sunuyor.

Gazetecilerden öğrencilere, analistlerden pazar araştırmacılarına kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden bu araç, kullanıcılar arasında “En az üç saat kazandım” gibi olumlu geri bildirimler alıyor.

Ücretsiz sürümü ayda beş kullanım hakkıyla sınırlı olsa da, oluşturulan raporlar yüksek kalitede ve anlaşılır nitelikte. Her ne kadar raporlar abonelere sunulan versiyonlardan biraz daha kısa olsa da, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu bilgileri eksiksiz bir şekilde sunmayı hedefliyor.

Uzmanlar, AFP Factuel ve Le Monde’un Le Décodex ekibinin de belirttiği gibi, yapay zekanın derlediği bilgileri mutlaka orijinal kaynaklarla doğrulamayı tavsiye ediyor. Ancak her rapor, kullanılan makalelere doğrudan bağlantılar sunarak kontrol ve teyit sürecini hızlı ve şeffaf bir şekilde yapmayı sağlıyor.

ChatGPT’nin bu yeni özelliği, araştırma ve sentezleme süreçlerini otomatikleştirerek kişisel asistan kavramını bir adım daha ileri taşıyor. Profesyoneller için vazgeçilmez bir yardımcı haline gelmesi beklenen bu araç, bilgiye ulaşma sürecini kolaylaştırarak verimliliği arttırıyor.

Related Posts

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.

WhatsApp için yeni kalite ayarı

WhatsApp için yeni bir özellik sunulacak. Bu özellik, medya dosyalarının otomatik olarak hangi kalitede indirileceğini belirlemeyi sağlayacak.

Bu bilgisayar insan beyninden yapıldı: Canlı gibi ömrü var

İnsanlık, yapay zeka ile imtihanının henüz başlarındayken; dünyanın diğer tarafında çığır açan bir yeniliğe imza atıldı. Avustralya merkezli Cortical Labs şirketi, insan beyin hücrelerinden geliştirilen dünyanın ilk biyolojik bilgisayarını satışa çıkardı.

FC25’te 8. Sezon büyün yeniliklerle başlıyor

EA Sports’un popüler futbol simülasyonu FC25’te 8. Sezon yepyeni bir Premium Pass ve oyun içi güncellemelerle 5 Haziran’da başlıyor. Bu sezonun en dikkat çeken teması Shapeshifters! Alexis Sanchez’ten Kaka’ya, Tonali’den Douglas Luiz’e kadar birçok …

Microsoft’un desteklediği şirkette yapay zeka skandalı: Sorulara 700 Hintli cevap vermiş

Bir zamanların gözde yapay zeka girişimi Builder.ai’ın aslında yapay zeka olmadığı, Hindistan’da yüzlerce insanın çalıştığı bir sistem olduğu ortaya çıktı.

Sizin telefonunuz da bu binada olabilir! Dünyanın dört bir yanında çalınan iPhone’lar Çin’de buluşuyor

Çin’in Shenzhen şehrinde bulunan Feiyang Times binası, yerel halkın gözünde iPhone’ların tamir edildiği bir yer olsa da gerçek çok farklı. Dünyanın dört bir yanında çalınan telefonlar bu merkezde toplanıyor.