Denizli Bilim Günleri bilim tutkunlarını buluşturdu

DENİZLİ’DE BİLİM GÜNLERİ BİLİM TUTKUNLARINI BULUŞTURDU

Denizli’de üç gün süren etkinlikler kapsamında bilim meraklıları, alanında uzman isimlerin konferanslarıyla bir araya geldi. Aynı zamanda bilim atölyeleri, planetaryum gösterimleri ve bilgi yarışmalarına ev sahipliği yapan etkinlikler dolu dolu bir program sunar.

Bilim Günleri’nin açılışı, NASA’da görev yapmış, ODTÜ’de Uzay Teknolojileri dersleri veren ünlü astrofizikçi Dr. Umut Yıldız’ın “Evrende Yaşam ve Zeka Arayışı” konulu konferansı ile gerçekleşti. Denizli’li öğrenciler ve bilim meraklıları, Dr. Yıldız’ın evrenin gizemleri hakkında paylaştığı bilgilerle derin bir bilim yolculuğuna çıktılar. Konferansa katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gençlere hitap ederek, “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, hayallerinizin peşinden gidin” mesajını iletti.

Bilim Günleri’nin ikinci gününde Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici “21.Yüzyılda Sistem Okuryazarı Olmak” konulu sunumuyla öğrencilere ve katılımcılara sistem okuryazarlığı hakkında değerli bilgiler verdi. Etkinliğin son gününde ise kapanış konuşmasını Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muzaffer Adak “Fizik, Teknoloji, Endüstri X.O” konulu sunumuyla yaparak bilim ve teknolojinin geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Bilim tutkunları için dolu dolu bir program

Denizli Bilim Günleri, konferansların yanı sıra bilim atölyeleri, planetaryum gösterimleri ve interaktif etkinliklerle ziyaretçilere eğlenceli ve öğretici bir deneyim sundu. Özellikle gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı amaçlayan atölyeler, katılımcılardan tam not aldı. Programın ikinci ve üçüncü günlerinde ise heyecanla beklenen bilgi yarışması ve ödül töreni gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, genç bilim insanları için motive edici bir etkinlik oldu.

Related Posts

Herkesi ilgilendiriyor! Bu ayar yüzünden tüm verileriniz ele geçebilir!

Akıllı telefonlar daha önce bağlanılan Wi-Fi ağlarını hafızasında tutarak, bu ağlar yeniden algılandığında otomatik olarak bağlantı kurabiliyor. Ancak bu özellik, özellikle kamuya açık alanlardaki ağlarda önemli bir güvenlik riski doğuruyor. Kafe …

PNG formatı 20 yıl sonra büyük değişim geçiriyor

JPEG ve GIF’in tahtını yıllardır paylaşan PNG, nihayet modern bir güncelleme alıyor. Yepyeni özelliklere kavuşacak olan PNG formatı artık HDR, animasyon ve Exif desteğine kavuşuyor.

Kayseri’de haltercilere yeni ekipman desteği

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü halter sporcularına ekipman dağıtım töreni gerçekleştirildi.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.

WhatsApp için yeni kalite ayarı

WhatsApp için yeni bir özellik sunulacak. Bu özellik, medya dosyalarının otomatik olarak hangi kalitede indirileceğini belirlemeyi sağlayacak.

Bu bilgisayar insan beyninden yapıldı: Canlı gibi ömrü var

İnsanlık, yapay zeka ile imtihanının henüz başlarındayken; dünyanın diğer tarafında çığır açan bir yeniliğe imza atıldı. Avustralya merkezli Cortical Labs şirketi, insan beyin hücrelerinden geliştirilen dünyanın ilk biyolojik bilgisayarını satışa çıkardı.